Koledar poročanja
Junij 2023
PonTorSreČetPetSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
 

 

TEMA MESECA

UJME

Dostop do pregleda obveznosti za poročanje za tekoči mesec tukaj

E-gradivo

Klepetalnica (arhiv)

Davki

Računovodstvo

Video

Vzorec (premium)

Plače (premium)

 

BREZPLAČNO E-GRADIVO

Davki, dajatve in ekonomske informacije o poslovanju z Nemčijo.
Prenesite brezplačno e-gradivo.

 

 

Praktične informacije - Koledar poročanja
SEMINARJI

25. oktober 2023, med 09.00 in 11.30 (ONLINE)

Izraz „stalna poslovna enota“ se pojavlja tako na področju neposredne kot posredne obdavčitve, vendar pa gre za dva različna pojma. V DDV zakonodaji je stalna poslovna enota sicer večkrat omenjena, prav tako obstaja njena definicija, a je precej splošna. Ne glede na navedeno je presoja glede obstoja stalne poslovne enote za namene DDV pri posameznih poslih izredno pomembna, saj naprimer vpliva na določitev kraja opravljanja storitev, izdajanje računov ipd. V spletnem seminarju bodo predstavljeni najpogostejši primeri iz prakse, v katerih je treba biti pozoren na to področje, analizirane pa bodo tudi najbolj aktualne sodbe Sodišča EU s tega področja, kar lahko pomaga odpraviti težave pri vsakdanjih poslih.

Več informacij >>>

Šola priprave davčnega obračuna

24. – 26. oktober 2023, med 09.00 in 12.00 (ONLINE ali z udeležbo)

Ne glede na to ali pripravljamo davčni obračun prvič ali zadnjič, vedno znova se nam pojavljajo vprašanja v zvezi davčno priznanimi prihodki in odhodki, razlikami v računovodski in davčni obravnavi posameznih kategorij, davčnimi olajšavami in popravki. Program je zasnovan na način prepletanja teoretičnega in praktičnega znanja, pri čemer prehajamo od osnov k poglobljenemu celostnemu razumevanju omenjenega področja, zato je primeren tako za začetnike kot tudi tiste, ki že vrsto let pripravljajo davčne obračune. Pridružite se nam in osvojite ali poglobite znanja priprave davčnega obračuna ter se izognite zmotam in napakam.

Več informacij >>>

 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih